keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Samoja kokemuksia

Olen saanut viime päivinä muutamia kommentteja edelliseen blogitekstiini. Koska kirjoittajat ovat anonyymeja, haluan nostaa molemmat kommentit omaksi blogimerkinnäkseen.

Tässä ensimmäinen kommentti: 



Anonyymi kirjoitti...
Hei, kuvaat erittäin hyvin narsistin toimintaa. Itse jouduin vaihtamaan työpaikkaa joutuessani työpaikkakiusaamisen kohteeksi, enkä suinkaan ollut ainut. Siitä huolimatta ylin johto ei uskonut muita kuin narsistia. Irtisanoutuneet ovat olleet narsistin tarinoissa milloin mitäkin; epäpäteviä, epärehellisiä, laiskoja ja yhteistyökyvyttömiä. Omalla kohdallani työpaikkakiusaaminen kesti pari vuotta ennen kuin käännyin esimieheni esimiehen puoleen ja arvaatte varmaan...kyllä! Esimieheni oli jo paljon aikaisemmin aloittanut "vakavamieliset" keskustelut työpanoksestani, mielenterveydestäni ja ties mistä. Narsisti toimii aina ensimmäisenä ja varmistaa, että häntä uskotaan. Lopputulos oli tietenkin se, että minua ojennettiin yhtiön taholta. Hämmästyttävää näissä asioissa on se, että periaatteessa narsisti toimii aina samoin ja siten tämä käyttäytyminen olisi tunnistettavissa. Esimieheni oli ensimmäinen narsisti, jonka olen elämäni aikana kohdannut ja toivottavasti myös viimeinen. Niille jotka epäilevät narsistien olemassaoloa, voin vain todeta, että kyllä sitten huomaatte kun omalle kohdalle napsahtaa.


Kiitos kommentistasi. Voin allekirjoittaa sen täysin! Ihan jokaisen lauseen. Olen pohtinut paljon tuota narsististen esimiesten kaavaa toimia työpaikoilla. Joka ikinen kerta löytyy identtisiä toimintatapoja muiden kohtalotovereiden kanssa, oli tilanne mikä tahansa. 

Ihan samoja luonnehdintoja olen päässyt kuulemaan jo aiemmin irtisanoutuneista työntekijöistä. 

Olen todella lähellä irtisanoutumisesta työpaikastani. En vaan edelleenkään voi uskoa, että rehelliset ihmiset joutuvat vaihtamaan työpaikkaansa. Mutta niin se vaan on, jos haluaa järkensä säilyttää. Ehkä on vihdoin aika uskoa kaikkia niitä lehtijuttuja, jotka kehoittavat juoksemaan heti, kun havaitset narsistisen esimiehen. 

Olisi pitänyt!

Käsittelen kommenttisi aiheita syvällisemmin jatkossa. Kiitos vielä kommentista ja toivottavasti pysyt mukana keskusteluissa! Voimia! 

Ei kommentteja: