perjantai 20. joulukuuta 2013

Narsistin hovi hakkaa Englannin kuninkaallisetkin

Edellisessä postauksessa viittasinkin jo narsistin aateliseen hoviin. En usko veikkaavani kovin väärin jos sanon, että aika usealla narsistilla on oma hovinsa. Hovi uskoo, palvelee ja osoittaa kunnioituksensa hänelle. Listasin seitsemän asiaa, jotka uskoisin oman esimieheni nykyisen hovin jäsenten allekirjoittavan.

1. Kaikki esimiehen kertomat asiat ovat aina totta. Turha epäillä, miksi pitäisi?

2. Esimies on äärettömän fiksu ja osaa perustella kaiken aina täydellisesti. Miksi kyseenalaistaa?

3. Laki ja säännöt ovat aina narsistin puolella. Uskomattoman sujuvasti hän tykittää sivistyssanoilla kuorrutettuja sääntöjä, ohjeita ja pykäliä. On se niin fiksu ja rehellinen. Varmasti nyt ja aina fiksumpi kuin minä?



4. Esimies ei tee koskaan virheitä, vaikka jäisi rysänpäältä kiinni. Hänethän luultavasti lavastettiin jonkun ilkeän ihmisen toimesta. Kuka voikaan olla niin ilkeä, että asettaisi noin fiksun ihmisen huonoon valoon?

5. Olet esimiehelle todella tärkeä ja teet aina hommasi hyvin ja tarkasti. Sinuahan kehutaan aina. Hälytyskellot ei soi edes siinä vaiheessa, kun huomaat kaikkien muidenkin työntekijöiden olevan fiiliksissä esimiehestäsi, vaikka hän on haukkunut jokaisen heistä sinulle. Ei soi ei, olet edelleen olevinaan se the special one.

6. Viinilasin jälkeen olet paras ihminen päällä maan, jonka esimiehesi on koskaan tavannut. Kanssasi on aina niin mukavaa ja olet se ainoa, jonka kanssa hyvät ideat lähtevät hurjaan nousuun aina toteutukseen saakka.

7. "Ei kerrota vielä muille näistä uusista visioista ja loistoideoista". Lause jonka hoviin kuuluvat kuulevat useasti, mutta eivät ymmärrä kuitenkaan sen olevan vaan keino, jolla esimies saa kunnian ideoista. Kerta toisensa jälkeen.


Minäkin allekirjoitin nämä kaikki vielä vuosi sitten.

Kuva

Ei kommentteja: