lauantai 28. joulukuuta 2013

Onko pakko antaa periksi?


Esimiehen narsistiset piirteet taisivat tulla jäädäkseen? Vaikka olenkin vakaasti päättänyt vaihtaa työpaikkaa mahdollisimman pian, tuntuu hirveältä antaa hänen jatkaa toimintaansa ja päästää sabotoimaan vielä monta ihmistä. Ja niin, puhumattakaan siitä kaikesta työstä ja tuloksista, jotka me kaikki muut olemme tehneet työpaikkani hyväksi. Työ on ollut todella pitkäjänteistä ja tulokset alkavat vihdoin näkyä. Esimies on jollakin käsittämättömällä taikavoimalla osannut puhua suurimman osan puolelleen esimerkiksi hyödyttömiin, mutta ah niin suureellisiin työprojekteihin, koska kukaan ei kyseenalaista yhtään. Projekteihin, joiden avulla hän voi tuoda jälleen omaa nimeään esiin esimerkiksi yhteistyökumppaneille. Työpaikkamme ei projekteista hyödy, päinvastoin. Työntekijöiden aika kuluu epäolennaisuuksiin. 

Olen ollut moniin tahoihin yhteydessä koskien työpaikkakiusaamistani ja yrittänyt kertoa mahdollisimman laajasti myös omasta toiminnastani. Olenko omilla toimillani voinut aiheuttaa tilanteen ja liioittelenko kaikkea? Onneksi olen aina saanut ammattilaisilta palautetta, että kertomani asiat ovat esimiehen puolelta täysin epäasiallista käytöstä. Osa on sanonut ainesten olevan kasassa jo kunnianloukkaussyytteen nostamista varten, koska pahimmatkin asiat ovat todistettavissa. 


Uskon olevani oikeassa siinä, että esimieheni tulee tuhoamaan vielä monta ihmistä. Yhden kerrallaan, toisinaan kaksikin jos sopiva tilaisuus tulee. Silloin kuin olin vielä narsistin kuuluisassa hovissa, työpaikaltani lähti kolme ihmistä vuoden aikana. Minulle asiat selitettiin niin uskottavasti, ettei tullut mieleenikään narsistiesimieheni olevan syypää. Jälkikäteen se on täysin selvää, että hän nämä erot aiheutti. Voin jopa tarvittaessa tämänkin kaiken todistaa mm. sähköpostista. 

Voi luoja miten sokea ihminen voikaan olla, kun kaikki faktat näkyvät selkeinä edessä, mutta narsisti osaa hypnotisoida focuksesi muualle puhumalla täyttä paskaa. Se on äärettömän pelottavaa.

Takaisin otsikkoon. Onko periksi antaminen ainoa vaihtoehto? Ensimmäiset neljä kuukautta olin sitä mieltä, että oikeus voittaa ja syyllinen lähtee työpaikaltamme. Noiden kuukausien jälkeen aika nopeasti huomasin, että on turha taistella sellaista ihmistä vastaan, joka ei edes itse ymmärrä tekevänsä väärin vaikka useampi ihminen hänelle sanoo suoraan.

On siis suuri vääryys, että kaikki ne ihmiset jotka ansaitsevat olla työpaikallamme töissä, joutuvat lähtemään yksi toisensa jälkeen. Esimiehemme kohde vaihtuu sitä mukaa kun porukkaa lähtee ulos. Kierrettä on vaikea katkaista, koska edelleenkään lähtijöitä ei usko kukaan ja sen varmistaa aina niin fiksu ja filmaattinen esimiehemme.

Sääli. 



Ei kommentteja: